Interview med Metin Aydin fra Kampsportsgruppen.

Kampsports fakta

Klubben blev stiftet i 1982 som Viby Taekwondo Klub og fusionerede i 2016 med Aarhus Syd Taekwondo Klub og tog dette navn.

Taekwondo er en kampsport i stil med karate og stammer fra Korea.

Klubben tilbyder aktuelt træning for små og store børn, voksne, familier og pensionister.

Mere info på www.aarhus-syd-taekwondo.dk

Kampsportsgruppen i Højbjerg håber at etablere et samlet kampsportscenter i det nye byggeri og flytte ind i fællesskabet af sportsklubber i Lyseng. Vi har spurgt Metin Aydin fra gruppen hvad gruppen gerne vil opnå og kan bidrage med i Lyseng.

Metin svarer:
”Formålene med et nyt fælles kampsportscenter i LYS1 er flere, og som det ser ud lige nu kommer vi i mål med det meste,” siger Metin der udover at være med i Styregruppen for LYS1 også er formand i Aarhus Syd Taekwondo Klub og fortsætter: ”Vi får selvfølgelig nye og forbedrede faciliteter, og det ser vi rigtig meget frem til. Aktuelt har vi til huse i utidssvarende lokaler – de fungerer, men vi er ved at vokse ud af rammerne.”

Taekwondo klubben holder til i lejede lokaler på L.A. Rings Vej i Højbjerg og deler lokaler med flere andre kampsportsdiscipliner, og at fortsætte over i et udvidet lokalefællesskab synes oplagt for foreningen.

”Vi har puljet ressourcerne med ligesindede for at nå længere end vi kan hver for sig, og man kan i dag udover at træne taekwondo også dyrke kyusho, escrima, boksning og brasiliansk jiu jitsu hos os. Og det er der ikke mange steder man kan og det er en stor berigelse, at vi på kryds og tværs kan smitte hinanden med gode idéer og aha oplevelser. Og det agter vi, at dyrke yderligere når vi lander i LYS1: Helt konkret ser vi frem til, at komme på besøg hos de andre idrætsforeninger, og ikke kun se hvordan de afvikler træningspas, men deltage og prøve på egen krop hvordan fodboldfolket varmer op, hvordan håndboldspillerne strækker ud, hvordan svømmerne skærer gennem vandet og hvordan skytterne kontrollerer vejrtrækningen umiddelbart inden der afgives skud,” siger Metin der er er tydeligt begejstret for udsigten til ikke kun et kampsportscenter, men et samlet og bredtfavnende kultur- og idrætskompleks midt i Højbjerg.

   

Da vi møder ham i klubbens lokaler, er han lige kommet ud fra et træningspas brasiliansk jiu jitsu, eller BJJ som det også kaldes. ”BJJ er min nye kæreste – og det er dejligt, at kunne dyrke flere forskellige ting under samme tag, og har resulteret i mange gode fornyelser her hos os. Og jeg forestiller mig, at der i LYS1, i krydsfeltet mellem så mange forskellige mennesker kan opstå vidunderlige synergier som vi måske ikke engang havde forventet. Hvem ved hvad der sker når kampsportens spor krydser bibliotekets, som krydser daginstitutionens? Jeg er sikker på, at der kan udvikles noget som er større end de allerede store tanker der er tænkt og det kommer med garanti til at handle om meget andet end blot det at dele huslejen med nogen – hvilket selvfølgelig kan være interessant nok,” udtrykker Metin stående i klublokalet mens nogle politifolk gør klar til træning.

”Vi vil gerne vise, at kampsport har mange kvaliteter som kan bruges hele livet igennem. Det handler sjældent om at overvinde en modstander, men altid om at overvinde sig selv og flytte fysiske grænser og mentale barrierer – og vi har set det brugt som skoleparathedstræning, selvcoaching, metode til at opnå større selvtillid på gaden såvel på arbejdet og så selvfølgelig styrke og kredsløbstræning. I LYS1 får vi mulighed for at vise det vi kan frem for en større gruppe mennesker, og måske medfører det, at vi kan glæde nogle af de formentlig mange mennesker som ikke af sig selv ville være vandret ind i en af vores træningssale, hvis ikke de lå samlet centralt placeret ved LYS1”, siger Metin der i øvrigt udover at være kampsportsudøver er arkitekt i det daglige og har medvirket i udviklingen af flere idrætsprojekter.

”Vi glæder os og kan næsten ikke vente til spaden stikkes i jorden og byggeriet går i gang!”, siger Metin med et stort smil.

Hjemmesiden ejes af Fonden Lyseng Idrætscenter og redigeres af LYS1 gruppen nedsat af Fonden, Fællesrådet og tre Lyseng foreninger.