Her finder du begivenheder i Lyseng og Højbjerg

Fonden Lyseng Idrætscenter vedligeholder her en liste af begivenheder i området. I kraft af det gode LYS1 samarbejde med Højbjerg Bibliotek bringer vi også links til arrangementer fra biblioteket. Skriv til detsker@lys1.dk, hvis du har noget vi bør nævne.

Onsdag, 24. april 10:00

Foredrag: “Spor i fortidens støv”

Støv er ikke bare støv. Det er faktisk der, man finder de mindste spor efter fortidens liv. I dette foredrag kan du få indblik i den del af det arkæologiske arbejde, der foregår bag det største mikroskop på Moesgaard Museum.

Selv om sporene er så små, at målestoksforholdet angives i mikrometer, har pollen og andre palynomorfer en meget stor betydning i arkæologien. De små plante- og dyrefragmenter er vigtige brikker i det store puslespil, når arkæologerne leder efter fortidens spor.

Lyt med og bliv klogere på, hvordan palynolog Renée Enevold bruger kriminaltekniske metoder til at finde svar i arkæologien.

Du kommer blandt andet til at høre mere om, hvordan pollen fra Hammerumpigen, Grauballemanden og Ötzi har bidraget til at fortælle historien om deres liv og død, og om, hvordan æg i Tollundmandens mave har givet et særligt indblik i hans sundhedstilstand.

Foredraget indgår i arrangementet “Forskningens Døgn”.

Læs mere og bestil billet her.

Arrangør: Højbjerg Bibliotek i samarbejde med Lyseng Idrætscenter
Onsdag 24. april 10:00 – 11:00 i salen ved caféen i Lyseng Idrætscenter
Foredraget er gratis, men der skal bestilles billet på forhånd.
Caféen er åben med tilbud på kaffe og kage efter foredraget.

Hele året rundt

Højbjerg Bibliotek – kommende arrangementer

Året rundt afholder Højbjerg Bibliotek en række forskellige arrangementer.
Se oversigt her: https://www.aakb.dk/bibliotek/hojbjerg/arrangementer

Arrangør: Højbjerg Bibliotek

Hjemmesiden ejes af Fonden Lyseng Idrætscenter og redigeres af LYS1 gruppen nedsat af Fonden, Fællesrådet og tre Lyseng foreninger.